Duhová záložka do knížky

28.10.2022

Dnes mám pro vás návod na tyto krásné záložky nejen pro malé princezny, který určitě oceníte, ať už začínáte háčkovat, nebo sháníte nějakou rychlovku, kterou můžete uháčkovat ve větším množství např. pro dětský jarmark, či prostě jen chcete upotřebit zbytky, které vám zůstávají z jiných projektů. Návod je vhodný i pro začátečníky a nezabere vám příliš mnoho času. Pusťme se tedy do toho.

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Příze - Úplně nejvhodnější příze na tyto záložky je rozhodně příze Camilla, nebo jiná tohoto typu. Dají se ale využít jakékoliv zbytky, důležitá je především tloušťka příze. :) Já využila na mráček právě zmiňovanou Camillu a Duha je ze zbytků Himalaya Everyday. 

Háček: ideálně 3,5 - 4,0 pro výše zmiňovaný materiál.

Dále - Nůžky, jehlu a nit, nebo bavlnku na vyšití obličeje



NÁVOD

Mráček

1.)    8 ŘO
2.)   3 KS DO 2. ŘO od háčku, KS do následujících 5 ŘO, 3 KS do posledního ŘO. Opakujeme na         druhé straně řetízku tedy: KS do následujících 5 ŘO, spojíme pomocí PO do 1. KS
3.)   1 ŘO, 1 KS do stejného očka jako ŘO, 5 DS do jednoho očka, 1KS, 5 DS do jednoho očka,             vynecháme 1 očko, 1KS, 1 očko vynecháme, 2x(5 DS do následujícího očka, 1 KS), 5 DS do             následujícího očka, 1 vynecháme, 1KS, 1 vynecháme, 5 DC do následujícího. Spojíme PO do         prvního sloupečku a práci ukončíme. Na konci necháme delší kus příze na přišití. 


Duha

1.)    Uděláme si řetízek z ŘO v potřebné délce. já začala na 55, ale můžete si udělat delší, nebo         kratší podle potřeby.

2.)    ŘO, do každého očka 1KS - Opakujeme celkem 5x,
        1 řádek = 1 barva.
        Změna barvy: Na konci řady poslední KS pouze nahodíme, provlečeme však už druhou                barvu,   uděláme KS a pokračujeme zase KS až na konec řady. 


Dokončení

Pokud se vám nechce složitě zapošívat všechny konce, můžete přidat pár kousků příze navíc a vytvořit jakýsi střapeček a ten dozdobit ještě např. korálkem.

Mráček k duze přiháčkujete buď pomocí dlouhého konce, co jste na mráčku nechali, nebo přišijte bílou nití. Můžete i vyšít obličej, jako např. na obrázku. v tom případě ale doporučuji uháčkovat mráček 2x a po vyšití obličeje a přišití duhy sháčkujte dohromady s 1. mráčkem pomocí PO - zakryjete tak nedokonalosti ze zadní strany.  Zajímavé by mohlo být použití i malých nalepovacích oček - fantazii se meze nekladou. Tvářičky jsem malinko mázla růžovými očními stíny. 


A máme hotovo :) Pevně doufám, že se mi podařilo tento návod sepsat dostatečně srozumitelně a využijete ho ke své tvorbě. Přeji vám, ať se vám vaše výrobky podaří. 

vaše Zuzu

© 2022 Blog háčkovaný Zuzanou Labákovou. Na veškeré články, fotky a návody si vyhrazuji plné autorské právo. Pokud chcete použít něco z mého blogu, kontaktujte mě. 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky